Grupa podrške ženama u (peri)menopauzi

Zbog stjecaja društvenih i privatnih okolnosti menopauza često postaje nešto o čemu se šuti, tegoba koju treba u samoći otrpjeti jer su žene tako oduvijek činile. Ali može i drugačije. Moguće je u sigurnom okruženju progovoriti o strahovima, tuzi, izazovima, iznenađenjima, blagodatima i olakšanju što je sve dio paketa s kojim ona dolazi.

Ova grupa oslanja se na principe rada svake grupe podrške: okupljanje osoba koje dijele isti ili sličan problem i iz njega proizašle emocionalne poteškoće. Međusobnom interakcijom članica grupe i intervencijama terapeutkinje stvara se ozračje za novi, prihvatljiviji pogled na problem s kojim se došlo u grupu.

Doba u kojem živimo narušilo je socijalizaciju zbog čega je potreba za pripadanjem zajednici naglašenija. Budući milijuni žena svakodnevno prolaze kroz menopauzu, radi se o velikoj i moćnoj zajednici unutar koje se može puno toga izgraditi što će pomoći da se na individualnoj razini promjene i poteškoće lakše svladaju.

Ako imate osjećaj da ste preplavljene promjenama koje dolaze, da se vaš glas ne čuje dovoljno, da nedostaje razumijevanja iz okoline ili jednostavno imate potrebu biti u društvu žena koje prolaze kroz slična iskustva, mala grupa (do 8 polaznica) čeka na vas!

VRIJEME ODRŽAVANJA: četvrtkom 18.30-19.30

MJESTO ODRŽAVANJA: Ulica Divka Budaka, Zagreb (Maksimir)

TRAJANJE: 10 dolazaka

PRIJAVE: u tijeku

POČETAK: po formiranju grupe

Dodatne informacije i prijave na mail: psihoterapija.igk@gmail.com

Dobrodošle!

Više o grupi podrške