Grupa podrške ženama u (peri)menopauzi

Zbog stjecaja društvenih i privatnih okolnosti menopauza često postaje nešto o čemu se šuti, tegoba koju treba u samoći otrpjeti. Ali može i drugačije! Moguće je u sigurnom okruženju progovoriti o strahovima, tuzi, izazovima, iznenađenjima, blagodatima i olakšanjima što je sve dio paketa s kojim ona dolazi.

OPIS RADA GRUPE: Ova grupa oslanja se na principe rada svake grupe podrške: okupljanje osoba koje dijele isti ili sličan problem i iz njega proizašle emocionalne poteškoće. U grupi se sjedi u krugu zajedno s terapeutkinjom koja sluša izneseni sadržaj i svojim ga intervencijama usmjerava u pravcu koji će grupi donijeti dobrobit, zaokružiti dotaknutu temu ili otvoriti neku novu koja bi za grupu mogla biti važna. Na prvom susretu dobit će se teoretski okvir koji pomaže razumijevanju veze između hormonalnih i emocionalnih promjena dok je ostatak susreta rezerviran za grupni rad, odnosno interakciju sudionica s prilikom za iznošenje osobnog iskustva, a praćeno usmjeravanjem od strane terapeutkinje. Ovakav rad pruža priliku za transformaciju osjećaja težine s kojim se došlo u grupu u smislu redukcije njezinog intenziteta, odnosno građenje osjećaja kompetencije da se s onim što ostaje teško, može nositi i živjeti. Prije početka rada grupe sa svakom sudionicom će se obaviti kratki inicijalni razgovor (online).

Doba u kojem živimo narušilo je socijalizaciju zbog čega je potreba za pripadanjem zajednici naglašenija. Budući milijuni žena svakodnevno prolaze kroz menopauzu, radi se o velikoj i moćnoj zajednici unutar koje se može puno toga izgraditi što će pomoći da se na individualnoj razini promjene i poteškoće lakše svladaju.

Ako imate osjećaj da ste preplavljene promjenama koje dolaze, da se vaš glas ne čuje dovoljno, da nedostaje razumijevanja iz okoline ili jednostavno imate potrebu biti u društvu žena koje prolaze kroz slična iskustva, mala grupa (do 8 polaznica) čeka na vas!

VRIJEME ODRŽAVANJA: dan u tjednu i vrijeme biti će najavljeni u rujnu 2024.g

MJESTO ODRŽAVANJA: Ulica Divka Budaka, Zagreb (Maksimir)

TRAJANJE: 10 dolazaka

PRIJAVE: biti će najavljene u rujnu 2024.g

POČETAK: sljedeća grupa planirana je listopad 2024.g

Dodatne informacije i prijave na mail: psihoterapija.igk@gmail.com

Dobrodošle!

Više o grupi podrške